Reklamlar

Haberler

Manşet Haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

13 Mart 2017 Pazartesi

Padlet Nedir? Padlet Nasıl Kullanılır?

 Akıllı tahtaların sonrasında öğrencilere tablet dağıtımı gerçekleştirilmiş eğitim teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak uygulanmaya başlamıştı.Eğitimde teknolojinin kullanılmasıyla sınıflardaki dersler hatta ev ödevleri bile elektronik ortamda işlenmeye başladı.Buna örnek olarak verecek olursa son bu yıl eğitimde bazı öğretmenlerin uygulamaya başladığı padlet ödev portalını örnek verebiliriz.

Öğrencilerin görseller ve metinlerle destekleyerek hazırlayabileceği ödevleri sınıflarında bulunan akıllı tahtalar ile sunumunu yapabilmelerine olanak sağlayan bir eğitim portalıdır.

Her türlü ödevin hazırlanmasına olanak sağlayan padlet portalı öğrencilerin bilgisayar kullanımı ve becerilerini geliştirebilmesi içinde önemli bir araç olarak dikkat çekiyor.

PADLET Nedir?

Okullardaki eğitim panolarında esinlenerek hazırlanmış olan padlet öğrencilerin bir panoyu elektronik ortamda dizayn etmesini ve ödevini bu pano üzerinde hazırlayarak sunum yapmasını sağlayan bir eğitim portalı olarak çalışıyor.

PADLET Nasıl Çalışır?

Padlet e başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız sağ üstte yer alan yeni padlete tıkladıktan sonra görmüş olduğunuz ekran açılıyor.“+” ikonuna tıkladıktan sonra açılan sayfa artık sizin sayfanız oluyor. Sayfanızı düzenlemek isterseniz eğer sağda bulunan araçları kullanabilirsiniz.

Oluşturduğunuz sayfada ortak çalışma alanı oluşturabilirsiniz ki bu padletin en güzel özelliği. Bu özellik sayesinde anında iş birliği yapabilirsiniz. Herkesin yapmış olduğu değişiklikleri anında oluşturduğunuz sayfada görebilirsiniz ve bunun için sürekli F5 e basmaya gerek duymazsınız.

Padletin bir özelliği de oluşturduğunuz sayfayı paylaşmanıza imkân sunuyor. Bunun için sağdaki araçlardan paylaş/ dışa aktar ikonuna basmanız yeterli. Oluşturulan sayfanızı mail gönderebilir, pdf olarak kaydedebilir, sosyal medya ortamında paylaşabilir veya QR Code oluşturabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri