Reklamlar

Haberler

Manşet Haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

22 Ocak 2017 Pazar

Strese iyi gelen 10 hobi

Yazmak 

Kağıdı kaleme elinize almanın şimdi tam zamanı! Düşüncelerinizi tek tek yazmanız psikolojik açıdan oldukça rahatlamanızı sağlamaktadır. Eğer yazdıklarınızı diğer kişilerle paylaşmak isterseniz bunu bir iş haline dönüştürebilir ve bir blok açabilirsiniz. Bu sayede hem rahatlar hem de para kazanabilirsiniz.

El işi yapmak 

Hemen her kadının bildiği el işi ve örgü, artık sadece bu işe meraklılar ya da bu işten para kazananlar tarafından kullanılıyor. Örgü örmenin hiç düşünmediğiniz bir sürü faydası bulunuyor. Elinize şişinizi, ipliğinizi aldığınız anda zihniniz bir nevi meditasyon yapmışsınız gibi rahatlıyor. 

Çünkü, uzun zaman boyunca aynı ritimde hareket edersiniz. Bu da tıpkı meditasyon gibi kafanızın içindeki düşüncelerden sıyrılmanızı sağlar.

İlahi söyleyin, Kur'an dinleyin 

Evet çoğu kişi tarafından bilinen ve denenen en etkili stresle mücadele yöntemlerinden biride bunlardır. Hastalar üzerinde iyileştirici etkisi olan hatta anne karnındaki bebeklerin gelişimini bile olumlu etkileyen İlahi, kesinlikle hobi olarak kullanmanız gereken bir sanat... Kur'an-ı Kerim'i okumayı ve dinlemeyi sakın ihmal etmeyin.

Boyama ve resim yapmak 

Bu hobi için illa yetenekli olmanıza gerek yok. Sadece keyif almak için elinize boyayı, fırçayı alarak hem zihninizi dinlendirebilir hem de eğlenebilirsiniz.

Meditasyon yapmak 

Sessizlik sayesinde yakalayacağınız huzur sizi dinlendirecek, zihinsel dünyanızda dengeyi yakalayabileceksiniz. Bunun için özel bir yere kayıt olmanıza gerek yok. İnternette tek tıkla ulaşabileceğiniz makale ve videolar sayesinde zihninizi rahatlatın.

Kitap okumak 

Zihninizi canlandıracağınız bu hobi sayesinde ruhunuzu dinlendirin. Günde kendinize ayıracağınız yarım saatlik süreyle ne kadar rahatladığınızı fark edebilirsiniz. Bol bol Kur'an okumanız faydalı olacaktır.

Yemek yapmak 

Yemek yapmak sizin için bir zorunluluk olarak değil de bir hobi olmalı... Yeni tarifler deneyerek hazırladığınız lezzetlerin tadına varmalısınız. Tıpkı yeni yerler keşfetmek gibi...

Toprakla uğraşmak 

Bahçe işleriyle uğraşmak, stresle mücadele etmenizde etkili olacak yöntemler arasında yer almaktadır. Elbette bahçeniz olmayabilir. Sizde evinizin balkonunda bir şeyler ekmeyi deneyebilirsiniz.

Doğa yürüyüşü 

Hayatın karmaşasından uzaklaşmak için yapabileceğiniz bir diğer hobi ise doğra yürüyüşü yapmaktır. Şehrin beton soğukluğundan uzaklaşıp kendinizi doğanın ellerine teslim ettiğiniz an stresle başa çıkabileceksiniz.

Fotoğrafçılık 

Evinizde, iş yerinizde belki de trafikte... Zihninizi kötü düşüncelerden arındırmanıza yardımcı olacak en etkili hobiler arasında yer almaktadır. Dünyaya bakış açınızı anlatarak stresten uzaklaşır, rahatlarsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri